Wedstrijdverslag Excelsior O13 – NEC O13 zaterdag 5 nov. 2016

Nadat de d1 vorige week een dik verdiende 2-1 thuisoverwinning uit het vuur sleepte tegen topper Feyenoord stond er vandaag alweer Rotterdam op het programma.
Dit keer was het de uitwedstrijd tegen Excelsior dat tot dusverre één punt minder had gehaald en ook één plek onder ons stond in de ranglijst.

Hoewel er van onderschatting geen sprake was stonden de koppies een stuk minder strak dan vorige week. Maar dat dat niks zegt over hoe de wedstrijd wordt ingegaan werd snel duidelijk.
NEC zat er kort op, zette veel druk en gaf Excelsior weinig kans om te voetballen. Zowel over links via Koen als over rechts via Isaac werd het een aantal keren gevaarlijk doordat ze met een steekbal vanuit het middenveld of met een strakke pass van achteruit goed werden weggestuurd. Tien minuten voor de rust was het Koen die in een paar minuten twee keer scoorde nadat hij met een steekbal was weggestuurd en alleen op de keeper af kon. Op slag van rust zette Yousri, Isaac, met een mooi wippertje vrij voor de keeper. Isaac schoot de bal door de benen van de keeper wat een riante, maar niet onverdiende, 0-3 ruststand opleverde.
Direct na rust scoorde Excelsior uit een vrije trap. De bal paste net onder de lat dus viel keeper Tijn ook echt niks aan te rekenen. NEC pakte de wedstrijd echter goed op en gaf nauwelijks nog iets weg. Nils stuurde Koen, die inmiddels in de spits speelde, nog een keer weg en Koen tekende voor zijn derde. Al met al werd er vanuit een degelijke verdediging, een goed combinerend middenveld en een hard werkende aanval een uitstekende wedstrijd gespeeld. De d1 laat al een aantal weken goed voetbal zien. Op naar volgende week wanneer we de sterke nummer twee ADO thuis mogen begroeten.