Sparta Rotterdam O15 – NEC/FC OSS O15 1-3 (29-10-2016)

De missie is duidelijk! De 5-0 nederlaag van het oefenduel in de zomervakantie uitwissen…..

Bij aankomst wacht ons een eerste verrassing. Spelen op echt gras! Voor onze jongens een bijzonderheid.

NEC gaat er vanaf de aftrap vol in. Sparta wordt vol onder druk gezet. Dit resulteert in de 5e minuut tot de 0-1. Een ingespeelde bal van de keeper op hun back wordt door een felle Tunahan onderschept. Uit zijn voorzet scoort Dirk vervolgens beheerst. Gelukkig is Dirk na een langdurige blessure terug op het veld.

NEC is scherp. Een genot om naar te kijken. Wij voelen ons beter thuis op het gras dan de Spartanen, lijkt het. We zijn bijna voortdurend op de helft van Sparta. Na 19 minuten weer een mooie aanval. Goal! 0-2 door Gloire op aangeven van Dirk. 10 minuten later wederom een mooie aanval, dit keer over rechts. Vanaf de achterlijn legt Gloire de bal strak terug op spits Tunahan. Hij tikt de bal simpel binnen: 0-3.

Met deze stand zoeken de heren de kleedkamers op. Of het aan de speelrichting ligt, weten de meegereisde supporters niet. De Spartanen zetten meer druk in de 2e helft en worden gevaarlijker. Een aanval van ons wordt gepareerd en vanuit de counter komt Sparta razendsnel naar ons doel. Corner, nog een corner en doelpunt Sparta! Afgekeurd!! Maar de boodschap is duidelijk, Sparta wilt er een wedstrijd van maken.

Het eerste kwartier – 20 minuten zijn onze jongens niet echt meer onder de indruk. We blijven uitstekend storen bij hun opbouw en goed verdedigen.

Een aanval over links resulteert in een goede schotkans voor onze jongens. Helaas wordt het schot net van richting veranderd. Trainer Otten voert een aantal wissels door.

In de 27e minuut maakt Sparta de eretreffer na een miscommunicatie in de defensie. Sparta gelooft er weer even in en voert de druk op. Het spel wordt feller. In de 75e minuut (!!) krijgt Sparta nog een erg makkelijk gegeven strafschop. Wat de Spartanen niet weten is dat onze Robin al meer strafschoppen heeft tegengehouden dan ballen uit het net heeft hoeven vissen. En ook deze strafschop houdt Robin tegen!!

Enkele ogenblikken later klinkt het eindsignaal. Eindstand 1-3. Op de tribune klinkt applaus. Is de missie geslaagd? Grotendeels wel. Een mooie overwinning op basis van een fantastische 1e en een volwassen 2e helft. De supporters hebben een gedreven NEC/FcOss O15 gezien. Mannen, bedankt!