NEC/FCOss A1 met 10 man te sterk voor AZ A1.

Afgelopen zaterdag 18 februari stond om kwart voor drie, op het AFAS Sportcomplex in Wijdewormer, de wedstrijd AZ onder 19 tegen NEC/FCOss onder 19 op het programma.
AZ nog puntloos in de winnaarspoule van de Eredivisie daarentegen haalden mannen van trainer Virgilio Teixeira al 4 punten in de eerste twee duels na de winterstop binnen. Eerder dit seizoen werd een zwaarbevochten gelijkspel bij AZ gehaald, het zou geen makkelijke dag worden voor NEC. De eerste helft begon met het initiatief aan de kant van AZ, dit leidde al snel tot enkele kansen aan de kant van de Alkmaarders. In de 10e minuut kreeg de spits van AZ de grootste kans om de 1-0 op het scorebord te zetten, een hard schot vanaf de 5 meter-lijn die van de doellijn werd gehaald door Niek Hoogveld met zijn hoofd, werd door de scheids (onterecht) beoordeeld als hands en dit betekende een rode kaart voor Niek plus een penalty voor AZ. De goed genomen strafschop werd knap gepareerd door doelman Maarten Paes. NEC wist na de rode kaart een zware wedstrijd tegemoet te gaan en dat werd het ook. Toch kwamen er enkele kansen nog voor NEC in de eerste helft uit dode spelmomenten. Een kort genomen vrije trap die voorgegeven werd, kwam na een kluts met de keeper en Rick Wouters, voor de voeten van Mex Bakker, die met een subtiele lob voor de 0-1 zorgde vlak voor rust. In de tweede helft werd er goed gedisciplineerd verdedigd aan de kant van NEC. Mede door een uitstekend spelende verdediging en doelman Paes werd AZ, ondanks de man meer,  nauwelijks gevaarlijk. Het enige doelpunt voor NEC was genoeg voor de overwinning. Een zware maar verdiende 0-1 overwinning voor de Nijmegenaren.
NEC onder 19 staat nu op een keurige gedeelde 2e plaats onder koploper PSV die een wedstrijd meer heeft gespeeld. De volgende competitiewedstrijd die op het programma staat is op zaterdag 4 maart om half 3, dan komt Feyenoord A1 langs op de Eendracht in Nijmegen.

Opstelling AZ: Maarten List; Kick Groot (63. Kevin Duin), Joerie Church, Justin Bakker, Melle Springer; Mees Hoedemakers, Teun Bijleveld, Ogulcan Sadiroglu; Jonatan Ingi Jonsson (69. Des Kunst), Ferdy Druijf, Mees Kaandorp.

Opstelling NEC: Maarten Paes, Rick Wouters, Niek Hoogveld, Lars Kramer, Mark ter Haar, Samed Oztoprak, Bart Spierings, Hicham Haouat (55. Joep Engelen), Ragnar Oratmangoen, Mex Bakker (78. Morad El Hadoutti), Dani Theunissen (85. Roy van de Sar).

Scoreverloop: 41. Bakker 0-1.