NEC O13.1 – Brabant United O13: 0-0 maar een leuke wedstrijd.

Vandaag speelde onze onder 13 de eerst thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen BBU. De uitwedstrijd in oktober werd met 1-4 door NEC gewonnen.
Toch was dat al geen makkelijke wedstrijd. BBU viel toen op door strijd en snelle counters waarmee ze een aantal keren heel gevaarlijk waren. M.n. vanuit dode spelmomenten wist NEC daar een stempel op de wedstrijd te drukken, die ook anders had kunnen eindigen. Op dit moment staat BBU dan ook niet voor niks een paar punten en plaatsen boven NEC op de ranglijst.

Over de wedstrijd van vandaag. Direct viel op dat BBU een behoorlijk fysiek voordeel had. Bij NEC, moest Nils door een blessure worden gemist als controlerende middenvelder. En dat is niet alleen een fysieke maar ook een forse kwalitatieve aderlating. Op Nils zijn plek stond Badri voor de uitdaging het middenveld te versterken. Samen met Yousri en Mats heb je dan alleen wel het fysiek lichtste middenveld van de eerste divisie tussen de lijnen. In de wedstrijd was daar echter niet veel van te merken. Eigenlijk stond de organisatie van NEC gedurende de hele wedstrijd goed. Centraal in de verdediging speelden Thomas en Gijs een degelijke wedstrijd. Samen met de goed spelende Thijs en Sacha op de vleugels zorgden zij ervoor dat BBU gedurende hele wedstrijd vrijwel geen kans heeft gehad. Als er al een een keer een speler in een één-tegen-één duel richting goal ging, werd het duel altijd door onze verdedigers gewonnen en de bal door Tijn opgepikt.

Op het middenveld werd verdedigend hard gewerkt en kon er met name in de eerste helft een aantal keren een snelle counter worden opgezet. Badri, Yousri en Mats wisten elkaar behoorlijk goed te vinden en Mats was in staat Koen over links een paar keer goed weg te sturen. Dit leverde een paar goede kansen op, waarbij uiteindelijk of de afronding net niet goed genoeg was of de keeper goed in de weg stond. Koen was met name in de eerste helft weer een plaag voor de verdediging van BBU.

Na de rust anticipeerde BBU veel beter op de snelheid van Koen en de diepte in het spel van NEC. BBU gaf aan de rechterkant wat meer rugdekking en zakte wat verder in zodat NEC het na rust nog meer van kort combinatievoetbal moest hebben omdat de ruimte achter de verdediging te klein werd voor snelle uitvallen. Ook uit het combinatievoetbal kwamen nog een paar goede hele en halve kansen voort. De grootste was waarschijnlijk van Kevin die na een combinatie van Mats en Milan, door de laatste, voor de goal in positie werd gebracht. Kevin krulde de bal mooi naar de verre hoek…maar had de pech dat een verdediger nog net met zijn scheenbeschermer de bal aan, de voor NEC, verkeerde kant van de paal deed belanden.

Over de hele wedstrijd was NEC beter. BBU was alleen uit pogingen tot counters, na corners of vrije trappen van NEC, nog enigszins dreigend. Maar Gijs en Thomas losten die situaties geroutineerd op of kregen hulp van een zoals altijd fel spelende Thijs, of Koen die “op de brommer” de bal ging terughalen. Al met al, een gelijkspel kon, waar winst voor NEC een betere afspiegeling van de wedstrijd was geweest. Voor het publiek was het een heel onderhoudende sportieve wedstrijd waarvan we volgende week zaterdag al weer een herhaling gaan krijgen voor de beker. Maar eerst aanstaande woensdag nog ff een klusje klaren tegen PSV.