NEC/FCOss O19-1 en O17-1 plaatsen zich voor kampioenspoule

Met nog één wedstrijd te gaan hebben zowel o19-1 als o17-1 een bijzondere prestatie geleverd door zich al te plaatsen voor de na de winterstop te spelen kampioenspoule van de eredivisie.In het najaar werd in de eredivisie door de beste 14 ploegen van Nederland een halve competitie gespeeld en de eerste acht spelen na de winterstop in een nieuwe poule twee keer tegen elkaar om het kampioenschap van Nederland en plaatsing voor o19 championsleague. Bij winst in de laatste wedstrijd kunnen beide teams voor de winterstop zelfs als derde eindigen in de eredivisie.

Bij beide teams kunnen we zeggen dat plaatsing meer dan verdiend was. Zo speelde O17-1 gelijk tegen PSV en Feyenoord en won van AZ, o19-1 won van PSV en speelde gelijk tegen AZ. Met Ajax zijn dat de topploegen bij de jeugd. De prestatie van o19-1 heeft extra glans doordat vier toenmalige topspelers uit deze lichting in de afgelopen jaren weggekocht zijn door andere clubs en Ferdi Kadioglu de stap al  heeft weten te maken naar ons eerste elftal.

De wedstrijd van o17-1 tegen Twente vandaag was niet de beste van het seizoen maar onder meer door een mooie goal van Nederlands elftal speler o16 Dirk Proper werd met 2-1 gewonnen. De o19-1 speelde tegen Willem II in de eerste helft een hele goede wedstrijd en stond met de rust met 1-0 voor (goal Robin Rafael, assist keeper Ardts). Onverwacht kwam Willem II na de rust door een penalty terug op 1-1, maar dankzij een goede assist van Jesse van der Putten en een geweldige afronding van Ole ter Haar Romeny wonnen ook zij met 2-1.