N.E.C./FC Oss onder 19 wint ook van FC Volendam onder 19

Na de midweekse overwinning op Vitesse, kwam vandaag FC Volendam op bezoek. N.E.C./FC Oss trad door blessures aan zonder Theunissen en Romeny.

N.E.C./FC Oss begon sterk aan de wedstrijd, maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. Daarentegen weet FC Volendam geen kansen te creëren. Op slag van rust vond er een vervelende botsing plaats. El Ghazaoui raakt in een luchtduel duel met zijn hoofd het achterhoofd van Volendammer Marengo. Hierbij blijft Marengo op de grond liggen. Al snel wordt duidelijk dat de blessure ernstig is, en besluit de prima leidende scheidsrechter Langendoen de eerste helft te beëindigen.

Na een onderbreking van 30 minuten, wordt na overleg tussen beide elftallen, besloten te beginnen aan de tweede helft. In de 53ste minuut krijgt N.E.C./FC Oss een hoekschop. Deze wordt genomen door Elkarouani, en binnen gewerkt door aanvoerder Engelen. Dit betekent al zijn vierde competitiegoal in 5 wedstrijden.

In de 59ste minuut lijkt N.E.C./FC Oss de wedstrijd dan definitief te beslissen. Na een mooie solo, tekent Campman met een droge schuiver voor de 2-0. Bijna werd het nog spannend, nadat een inzet van FC Volendam op de paal belandde. Hierna kreeg FC Volendam nog een grote kans, welke gelukkig voor N.E.C./FC Oss voorlangs ging.

Dit betekent dat N.E.C./FC Oss nog steeds de ongeslagen koploper van de Eredivisie onder 19 is.

Na afloop kwam het beste nieuws, want Shurny Marengo had het ziekenhuis verlaten. Namens N.E.C./FC Oss onder 19 wensen we hem een spoedig herstel toe.

Aankomend weekend speelt N.E.C./FC Oss in Breda, een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda.

Opstelling N.E.C./FC Oss: Budel; Ter Haar, Deur, Engelen, El Ghzaoui; Hoogveld (68′ Bugter), Blanker (78′ De Bruin), Campman; Rafael (90′ Van der Putten), Van den Broek, Elkarouani;