N.E.C./FC Oss onder 19 boekt knappe overwinning op PSV onder 19′

Op zaterdag 17 december 2016 was de laatste competitiewedstrijd op het programma. Beide ploegen waren al geplaatst voor kampioenspoule, waar de beste 8 ploegen zullen gaan strijden voor het kampioenschap van Nederland.
Vanaf het begin was N.E.C./FC Oss de baas. De Nijmeegse trots had het beste van het spel, maar tot echte uitgespeelde kansen leidde datniet. Het meeste gevaar kwam van de afstandsschoten van Theunissen en El Haddouti, en vanuit de vrije trappen. Vlak voor rust kreeg N.E.C./FC Oss de grootste mogelijkheid. Helaas werd deze niet goed uitgespeeld, waardoor beide ploegen de kleedkamers met een 0-0 ruststand opzochten.

De tweede helft was het spelbeeld niet anders. N.E.C./FC Oss bepaalde het spel. In de 62ste minuut ging de ingevallen Amar Catic richting de goal van N.E.C./FC Oss. Theunissen moest hem met een overtreding tot stoppen dwingen. Het leverde Theunissen een ‘nuttige’ gele kaart op. N.E.C./FC Oss beloonde zich echter niet voor het goede spel, tot de 68ste minuut. Koesni kreeg de bal, aarzelde niet, en schoot feilloos binnen. Gesterkt door deze voorsprong ging N.E.C./FC Oss op zoek naar meer. In de 75ste minuut kreeg nec de kans op 2-0. Helaas vergat Koesni, en in de rebound Theunissen het duel op slot te gooien. Echt spannend werd het niet meer. Door deze mooie overwinning eindigt N.E.C./FC Oss onder 19 op een gedeelde tweede plaats (op doelsaldo 5de).

Opstelling N.E.C./FC Oss: Paes; Hoogveld, Kramer, Engelen, Wouters; Spierings, Hiensch, Koesni; El Haddouti (82′ Rafael), Oratmangoen (82′ v.d. Sar), Theunissen

Gele kaart: 62′ Theunissen