N.E.C./FC Oss o19 pakt punt in lichtstad

Op zaterdag 21 januari stond de wedstrijd tegen PSV o19 op het programma. De wedstrijd stond oorspronkelijk in Nijmegen gepland, maar werd omgezet vanwege de besneeuwde velden in Nijmegen.
De eerste 25 minuten waren voor de ploeg uit Eindhoven. N.E.C./FC Oss had moeite om in het spel te komen, zonder dat dit tot echte grote kansen leidde voor PSV. Na een half uur spelen kreeg N.E.C./FC Oss de grootste kans van de wedstrijd. Na een fantastische pass kwam Killian oog in oog te staan met de doelman van PSV. Hij probeerde de bal te stifte, maar jammer genoeg had hij hiermee geen succes. Hierdoor werden de kleedkamers met een 0-0 stand opgezocht.

In de 51ste minuut komt N.E.C./FC Oss op voorsprong. Nadat een verdediger van PSV volledig naast de bal grijpt, is het Ragnar die vanaf de achterlijn de bal terug legt op de geheel vrijstaande Killian. Killian schuift de bal beheerst binnen. 0-1.

Na de voorsprong voor de Nijmegenaren gaat PSV op zoek naar de gelijkmaker. De druk nam
steeds meer toe, zonder echte kansen. N.E.C./FC Oss profiteerde niet van de ruimte die het kreeg, waardoor het tot het einde spannend bleef. De echte waarschuwing kwam toen PSV’er Scamacca de lat raakte met een kopbal. In de 88ste minuut valt de gelijkmaker dan toch. Na een corner van PSV is het Maxime Soulas die geheel vrijstaand de bal tegen de touwen mag koppen. PSV wilde nog meer, maar had hier geen tijd meer voor.

Vooraf zou N.E.C./FC Oss tevreden zijn met een punt tegen een van de titelkandidaten. Extra zuur is het dan dat de gelijkmaker vlak voor tijd valt. Volgende week speelt N.E.C./FC Oss o19 in Tilburg tegen Willem II o19.

Opstelling N.E.C./FC Oss o19: Paes; Ter Haar, Hoogveld, Kramer, Wouters; Spierings, Hiensch, Koesni; El Haddouti (67′ Bakker), Oratmangoen, Theunissen (90′ Rafael)