N.E.C./FC Oss o19 leidt eerste nederlaag van het seizoen

Op zaterdag 28 oktober kwam het nog puntloze FC Groningen o19 op bezoek. Bij N.E.C./FC Oss ontbrak nog steeds de geblesseerde Theunissen.

N.E.C./FC Oss begint voortvarend aan de wedstrijd, want na 5 minuten is het al raak.
Naar een goede actie van Elkarouani weet hij Romeny te bereiken, die vervolgens de bal simpel kan binnenschieten.
In de 21ste minuut denkt alles en iedereen van N.E.C./FC Oss aan een strafschop, behalve de scheidsrechter. In de eerste helft geven de mannen van Rogier Meijer,
nauwelijks een kans weg aan FC Groningen, waardoor N.E.C./FC Oss met een 1-0 voorsprong de rust ingaat.
Na de rust is het wedstrijdbeeld niet anders: N.E.C./FC Oss met het meeste balbezit, maar nauwelijks kansen en een afwachtend FC Groningen.
In de 60ste minuut krijgt FC Groningen een discutabele strafschop, welke feilloos wordt binnengeschoten door Deonell Jamie. De gelijkmaker kwam hard aan bij de Nijmegenaren.
In de 75ste minuut werd het ook nog 1-2 voor FC Groningen. Na een lange bal, weet de in buitenspel staande Jhurrey Margaritha, de bal in de verre hoek binnen te schieten.
N.E.C./FC Oss gaat vol in de aanval, maar helaas blijft de gelijkmaker uit. Dit betekent de eerste nederlaag voor N.E.C./FC Oss o19.
Aankomende zaterdag speelt N.E.C./FC Oss o19 in Rotterdam tegen Feyenoord.

Opstelling N.E.C./FC Oss o19:
Budel; Ter Haar, Deur, Engelen, El Ghzaoui; Campman, Gilani, Blanker (55′ Van den Broek); Rafael (75′ Van der Putten), Romeny, Elkarouani