N.E.C./FC Oss JO19-1 STEELT PUNT BIJ AZ

Afgelopen zaterdag stond voor N.E.C./FC Oss Jo19-1 de lastige uitwedstrijd tegen AZ Jo19-1 op het programma. Trainer Teixeira kon niet over een volledig fitte selectie beschikken, waardoor hij genoodzaakt was enkele wijzigingen door te voeren t.o.v. de laatste weken.
N.E.C. begon prima aan de wedstrijd, maar tot echte kansen leidde dit niet. In de 21ste minuut kreeg AZ op ongeveer 25 meter van de goal een vrije trap. Doelman Paes was kansloos, maar werd gered door de lat en zijn hoofd. Door enkele slordigheden aan de kant van de Nijmeegse trots, kwam AZ beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele goede kansen, welke niet werden benut door onder meer goed keeperswerk. N.E.C. mocht van geluk spreken dat het zonder tegengoal de rust haalde, want het goede spel van de eerste 20 minuten was plots verdwenen.

In de rust werd nog maar eens benadrukt om scherp te beginnen. Helaas was dit zonder resultaat, want naar 40 seconden spelen opende AZ de score. In de 58ste minuut kwamen Roy en Morad in het veld. Er werd gekozen om wat opportunistischer te gaan spelen, maar het leverde nauwelijks iets op. AZ daarentegen had een legio kansen, maar verzuimde het af te maken.

Toch kwam de gelijkmaker er wel. In de 85ste minuut gaf Morad een goede voorzet, welke onder druk van Roy, door de doelman van AZ niet goed werd verwerkt. Killian werkte de bal met zijn hoofd richting het doel, waarbij een verdediger van AZ de bal van de lijn zou hebben gehaald. De assistent-scheidsrechter oordeelde echter dat bal over de lijn was geweest. 1-1.

In de blessuretijd kwam N.E.C. nog goed weg toen een schot, via het hoofd van Joep, op de paal belandde. Naar 4 minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Drijfhout af.  Zonder één kans te creëren, werd er een resultaat behaald. Na afloop was iedereen het er wel over eens dat het een gestolen punt was.

Opstelling: Paes, Spierings, Hoogveld, Kramer, Wouters; Oztoprak(76′ Ter Haar), Hiensch, Koesni(88’Engelen); Oratmangoen, Haouat(58′ v.d Sar), Rafael(58’El Hadoutti)