Voetbalacademie N.E.C./FC Oss

Jasper Cillessen (Barcelona) en Vincent Janssen (Tottenham Hotspurs). De overeenkomst ?  Beide spelen in het Nederlands elftal en beide zijn geheel of gedeeltelijk opgeleid in de Voetbalacademie van N.E.C. Dat geldt ook voor jonge spelers als Jay-Roy Grot, Maarten Paes en  Ferdi Kadioglu die als A-junior al deel uit maken van de eerste elftalselectie van N.E.C.

foto va

Missie, doelen en visie

De Voetbalacademie N.E.C./FC Oss is er om spelers op te leiden voor de eerste elftallen van N.E.C. en FC Oss. Dit met een pedagogisch klimaat als basis voor het ontwikkelen van sterke persoonlijkheden en goede voetballers.

Doel hierbij is om per seizoen 5 spelers te laten doorstromen naar jong N.E.C. of de eerste elftalselectie van N.E.C., waarvan tenminste één binnen 3 jaar een wezenlijke bijdrage levert in het eerste elftal.

In de voetbalopleiding staat in onze visie de persoon, het kind  centraal en meer in het bijzonder de persoonlijkheidsontwikkeling die nodig is voor en samen moet gaan met de voetbalontwikkeling van de speler.  De spelers zullen  zich vooral in een omgeving van vertrouwen  ontwikkelen. Hiervoor is een elftal  nodig met een veilig topsportklimaat en een vertrouwensband tussen trainer en speler.

Wel moeten de hoogste eisen gesteld worden aan inzet en intensiteit van trainen en spelen. Spelers moeten uitgedaagd en gedreven worden constant de grens van hun kunnen op te zoeken, buiten hun comfortzone te treden om zo hun grenzen te kunnen verleggen; beter te worden. En uiteindelijk leren dit vanuit zichzelf te doen om te vechten voor hun droom. Omgaan met tegenslag en weerstand is hierbij een noodzakelijk onderdeel.

Zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid zijn  aspecten die zowel in de algemene als sportopvoeding cruciaal zijn. Verantwoordelijkheid (leren) nemen voor je eigen ontwikkeling staat in de voetbalacademie dan ook centraal. Dit betekent dat  nadat de eisen duidelijk zijn gemaakt er ook ruimte gegeven moet worden om te kunnen komen tot zelfstandigheid.

Zowel in het vertrouwen , als in het verleggen van grenzen , als in het omgaan met weerstand, als in het ruimte geven voor zelfstandigheid hebben ouders een belangrijke steunende en stimulerende rol, waarin alleen samenwerking tussen ouders en club tot optimale resultaten leidt.