JVOZ O13.1 – NEC O13.1

Vandaag startte de O13-1 de terugronde tegen JVOZ in Vlissingen. Thuis werd nog flink van JVOZ gewonnen. Maar vooraf leek een dergelijk wedstrijdverloop voor een tweede keer niet voor de hand te liggen.
Tegenstanders leren in de regel van een afstraffing en kiezen er in de herkansing voor de bus te parkeren en op die paar kansen te wachten die er eigenlijk altijd komen.
Vandaag dus JVOZ. De wedstrijd werd gespeeld op een redelijk, maar erg hobbelig grasveld. De wedstrijd kan eigenlijk vrij kort worden weergegeven. JVOZ speelde met 10 man achter de bal en hield de ruimtes goed klein. De wedstrijd was een gevecht op het middenveld waarbij NEC de hele wedstrijd de betere was. Door het compacte spel van de tegenstander bleven de grote kansen beperkt tot op één hand te tellen. In de eerste helft werd niet gescoord. Ver in de tweede helft scoorde JVOZ, na een fout in onze verdediging uit een counter volkomen tegen het wedstrijdbeeld in, de 1-0. Kort daarop scoorde Jip uit een scrimmage de 1-1. Deze gelijkmaker, als beloning voor het overwicht en de getoonde strijdlust, mocht echter niet baten. Na opnieuw een aantal persoonlijke fouten scoorde JVOZ toch nog de 2-1. NEC liet vandaag weer eens zien weliswaar  van iedere tegenstander te kunnen winnen, maar tegen sterk verdedigende teams toch moeilijk tot een goed resultaat te kunnen komen. Kortom veel positieve dingen gezien en nog genoeg dingen die beter kunnen. Op naar de volgende!