Feyenoord O15 – NEC/FC OSS O15 1-3

Feyenoord staat met 3 punten voorsprong op plaats 5, meteen boven N.E.C.  De teams zijn dus wel aan elkaar gewaagd, zou je denken. Er wordt op gras gespeeld, weer in Rotterdam. De wedstrijd tegen Sparta speelt door ons hoofd… Zou het??

De eerste 20 minuten heeft Feyenoord een overwicht. Het temp ligt niet heel hoog. N.E.C. is niet erg nauwkeurig in de passing en balaanname.  Hetzelfde overkomt Feyenoord trouwens ook regelmatig.

Na 20 minuten komt N.E.C. merkbaar beter in het spel. Combinaties beginnen te lopen, het vertrouwen komt. Het resulteert nog niet in echte kansen. De eerste helft eindigt in 0-0.

In de tweede helft blijft N.E.C. de opgaande lijn van de eerste helft doorzetten. Het onnodig balverlies kenmerkt wel deze wedstrijd. In de 52e minuut maakt Feyenoord de 1-0 uit een vrije trap vanaf de zijkant strafschopgebied. Hard ingeschoten wordt de bal bij de 2e paal ingelopen.

N.E.C. gaat niet bij de pakken neerzitten en zoekt de aanval. Na een mooie passing (62e minuur) door Syb op Teije kan de laatste de bal meenemen. Op rand strafschopgebied moet Teije, licht gehinderd door zijn directe tegenstander, al schieten. Op de paal!

Uit een mislukte voorzet over links(of bewust, dat is de vraag) schiet Feyenoord de 2-0 in. 3 Minuten later krijgt N.E.C. een vrije trap. Afstand ca. 30 meter en midden voor het doel. Met een strakke lage bal schiet Syb de aansluitingstreffer. 2-1.

In de laatste resterende minuten zet N.E.C. nog aan, maar het mag niet meer baten. Eindstand 2-1. N.E.C. neemt op 4 februari 2017 thuis revanche in de 8 finales van de Jeugdcup.