Eerste puntverlies voor N.E.C./FC Oss onder 19 tegen AZ

Na de interland onderbreking, stond voor N.E.C./FC Oss onder 19 de lastige uitwedstrijd tegen AZ op het programma.
De eerste helft was zeer matig van de kant de kant van N.E.C./FC Oss. In de 3 minuut is het al raak voor AZ. Na een voorzet van Jonatan Jonsson, weet Des Kunst de bal via de paal binnen te werken. N.E.C./FC Oss was erg rommelig in balbezit, waardoor er geen echte kansen werden gecreëerd. Het mocht blij zijn dat rust met een 1-0 achterstand werd gehaald, nadat Jelle Duin een bal rakelings naast kopte.

De tweede helft speelde nam N.E.C./FC Oss het heft in handen. Zo kregen ze diverse mogelijkheden, welke door doelman Schendelaar werden gestopt.

Met het inbrengen van Gilani, werd AZ nog meer achteruit gedrukt. Dit resulteert in de  81ste minuut in een strafschop voor N.E.C./FC Oss, nadat Gilani door diezelfde doelman werd neergelegd. De strafschop werd gestopt, maar niet goed verwerkt, waardoor Engelen zijn misser in de rebound goed maakte. Zijn vijfde goal (!) in 6 wedstrijden betekende de 1-1 eindstand.

Op 28 november wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen o19.

Opstelling N.E.C./FC Oss: Budel; Ter Haar, Deur, Engelen, El Ghzaoui (68′ Gilani); Hoogveld, Blanker, Campman; Rafael (87′ De Bruin), Romeny, Elkarouani (71′ Van den Broek)