De ups en kleine downs van een topteam…

Nadat de O13-1 vorige week onnodig twee punten in Maastricht had achtergelaten bij MVV, was het deze week tijd voor de sportieve revanche.

MVV schatte onze jongens dermate hoog in dat ze op en om het veld alles inzetten om een minimaal resultaat te kunnen halen. En met succes! NEC, liet zich intimideren en meeslepen in allerlei randzaken die een goed eindresultaat vrijwel onmogelijk maakten. Al had NEC met een beetje geluk via een prachtige aanval in de laatste minuten alsnog de drie punten gepakt. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn.
Deze week zou het een wedstrijd gaan worden tussen twee teams met geloof in zichzelf en een stand in de competitie die daarbij hoort. Sparta, de nummer twee kwam op bezoek bij NEC, voorlopig nummer vijf, maar al weken ongeslagen en op weg naar misschien wel de tweede plek voor de winterstop. Vanaf de aftrap was het een open wedstrijd die voor alle toeschouwers de moeite waard was. Beide teams stonden goed georganiseerd en van een duidelijk overwicht van één van beide teams was niet echt sprake. NEC liet weliswaar iets verzorgder spel zien en had een paar kleine kansen maar kon ook nog geen echt verschil maken. De 0:0 waarmee de rust werd bereikt was geen afspiegeling van de kwaliteit van de wedstrijd maar wel van de gelijkwaardigheid van beide teams. Na rust oogde NEC wat feller. Het middenveld van NEC bleef de combinatie zoeken en ook van achteruit werd geprobeerd de aanval in stelling te brengen. Onder andere via een paar goede lange ballen van Thomas. Al na een paar minuten lukte het Koen om de bal van links voor te zetten. Isaac schoot, de wat ver doorgeschoten bal, bij de tweede paal eerst nog tegen zijn tegenstander maar legde de bal in tweede instantie goed terug op Kevin. Kevin schoot de bal beheerst en hoog binnen, de 1-0 kon op het bord. Na de 1-0 leek NEC het even wat te makkelijk op te nemen en werd Sparta direct een paar keer gevaarlijk. Gelukkig bleef het bij een paar waarschuwingsschoten. NEC herstelde zich en halverwege de tweede helft viel uit een chaotische situatie voor de goal van Sparta, niet geheel ongelukkig, de 2-0 door een eigen goal van de keeper van Sparta. Een Sparta verdediger wilde in paniek uitverdedigen en knalde de bal hard via het gezicht van de keeper over de eigen doellijn. Veel grote kansen waren er daarna niet meer te zien en NEC speelde de partij beheerst uit.
Al met al een zeer geslaagde revanche voor de mindere partij van afgelopen week. Komende week de uitwedstrijd naar Spartaan’20. NEC O13-1 heeft tot dusverre laten zien tot de absolute top van hun lichting te behoren. We kunnen er dus van uitgaan dat het onze mannen dit keer aan de juiste scherpte niet zal ontbreken om de eerste seizoenshelft op een tweede plek af te kunnen sluiten.