AFC O15 – NEC/FC OSS O15 1-3

De grensrechter van AFC zei in de loop van de tweede helft tegen ons toeschouwers dat hij erg onder de indruk was van ons spel. Hij vond het super dat wij dit soort spel iedere week mochten zien.
De werkelijkheid was weerbarstiger. Om heel eerlijk te zijn was de eerste helft niet goed van onze jongens. Al redelijk snel in de 7e min stond ons N.E.C/FcOss achter door een onnodige en makkelijk weggegeven tegengoal. Na deze tegengoal leek de ploeg langzaam wakker te worden. Nog voor rust stond het gelukkig weer gelijk, 1-1 door een goal van Dirk.
In de rust kwam trainer Otten opvallend snel alweer naar buiten, sprak met de warmlopende invallers Jenson en Dylan en nam vervolgens plaats in de dug-out.
Al snel in de 2e helft bleek dat een elftal een spiegel voorhouden erg snel kan gebeuren én effect heeft. En hoe!!! Dezelfde jongens, op de 2 wissels na, stonden in het veld en lieten aan zichzelf, de tegenstander, de trainer, de begeleiding en toeschouwers een lesje in mooi en effectief voetbal zien. Wauw!! In de 36e minuut maakte de goed ingevallen Dylan de 1-2. Kort daarna maakte Teije in de 40e minuut er 1-3 van na een goede voorzet van links. De rest van de 2e helft werd met veel agressie en overtuiging gespeeld en AFC had nauwelijks meer wat te vertellen op het veld. Het enige verwijt aan onze jongens zou kunnen zijn dat het slechts 1-3 werd. Een compliment voor het team hoe zij de boodschap van de trainer, die naar wij begrepen luid en duidelijk was, hebben opgepikt en uitgevoerd. De meegereisde toeschouwers zouden dit graag iedere week zo zien. Na vandaag weten we dat dit is wat jullie kunnen. Op basis van de tweede helft mogen we tevreden zijn met jullie inzet. Vasthouden mannen! In de tweede helft was er ook veel meer sprake van goed voetbal. Een zorgvuldige opbouw van achteruit, goede individuele acties en er werd keihard gewerkt. Dit resulteerde in mooie goals en een welverdiende overwinning.

Loon na werken heren. Dank!

Geniet allen van jullie vakantie en zet de lijn van de 2e helft van vandaag de rest van het seizoen door. Een gezond en sportief 2017 namens alle ouders van de N.E.C/FcOss 015.